Մասնագետները բացահայտել են մեղրի հակաբակտերիալ ուժը

Մասնագետները բացահայտել են մեղրի հակաբակտերիալ ուժը
Մասնագետները բացահայտել են մեղրի հակաբակտերիալ ուժը

Քաղցր լուր բոլոր նրանց համար, ովքեր փնտրում են նոր հակաբորբոքիչներ. առաջին անգամ գիտնականներին հաջողվել է պարզել այն բանի գաղտնիքը, թե ինչպես է մեղրը սպանում բակտերիաները: Ամստերդամի բժշկական կենտրոնի բացահայտումը ցույց է տվել, որ մեղուները արտադրում են սպիտակույց, որը ավելացնում են մեղրին, եւ որը կոչվում է Դեֆենսին-1:
Պարզվել է, որ այդ սպիտակույցը կարելի է օգտագործել այրվածքների եւ մաշկային վարակների բուժման, ինչպես նաեւ նոր դեղամիջոցների ստեղծման համար, որոնք ունեն կայուն հակաբորբոքիչ հատկություններ:

© Medialab.am